Bouwteam pleit voor 1 minister van bouw

woensdag, 30 mei 2012

Het Bouwteam pleit voor één minister voor alle bouwzaken. Dat blijkt uit een conceptadvies dat dagblad Cobouw in handen heeft.

Een Bouwteam, met een zestal experts uit de bouwwereld, overheid en kennisinstellingen, buigt zich over de vraag hoe de woning- en utiliteitsbouw sterker uit de crisis kan komen.

"Het creëren van bestendige politieke duidelijkheid over het woningmarktbeleid is meer dan behulpzaam. Dat zelfde geldt overigens voor de veel geuite wens, dat de rijksoverheid, provincies en gemeenten –zoals in sommige gemeenten al gebeurt- binnen hun organisaties herkenbare aanspreekpunten voor de bouwsector creëren. De bouw in de volle breedte in de portefeuille van één minister zou een geweldige eerste stap zijn!", zo schrijft het Bouwteam in het conceptadvies.

Het Bouwteam vindt ook dat de bouwsector haar imago moet verbeteren.

"De bedrijfstak wordt niet zelden gekarakteriseerd als naar binnen gekeerd, weinig transparant, conservatief en – onder invloed van voortdurende, publiciteit breed uitgemeten incidenten – nog steeds kwetsbaar op het gebied van integriteit. Ook het imago van overheden is weinig opbeurend. Zo treft de rijksoverheid het verwijt dat Haagse politici weinig oog hebben voor het belang van de woning- en utiliteitsbouw, terwijl gemeentelijke en provinciale overheden vooral bureaucratisch zijn ingesteld", stelt het Bouwteam.

Volgende week donderdag brengt het Bouwteam advies uit aan minister Spies van Binnenlandse Zaken.

(bron: NVM.nl,
http://www.nvm.nl/Actual/Mei_2012/Bouwteam_pleit_voor_een_minister_van_bouw.aspx)

« Terug naar nieuwsoverzicht