Provisietransparantie: ministerie brengt intermediair in problemen

donderdag, 17 juli 2008

De Vereniging van Hypotheekadviseurs in Nederland (VvHN) is bang dat het intermediair in grote problemen komt als het Ministerie van Financiën de uitbreiding van de regelgeving niet compenseert. Door die uitbreiding zijn de administratieve lasten voor het intermediair verhoogd naar bijna 100 miljoen euro. Het ministerie wil de volledige provisietransparantie per 1 januari laten ingaan. De VvHN vindt dat best, maar dan moet het ministerie de verplichte regels rond de wijze van uitbetalen van de provisie laten vervallen.

Het ministerie lijkt dat echter niet van plan te zijn. De VvHN vindt de regels achterhaald vanwege de afgesproken verdergaande transparantie, de mogelijke invoering van een overeenkomst met de cliënt en het toezicht van de AFM. Het vasthouden aan deze verplichte regels betekent volgens de VvHN alleen maar een verdere lastenverzwaring voor het intermediair, die zijn inspanningen niet beloond ziet.

De hypotheekadviseursorganisatie is bang dat veel intermediairs als gevolg van de kosten- en lastenverzwaringen hun bedrijf zullen moeten beëindigen. ‘Het netwerk van intermediairbedrijven zal hierdoor worden beperkt tot enkele grote financiële instellingen, het advies- en productenaanbod zal voor consumenten veel beperkter worden en het (hypotheek)advies wordt duurder.' (bron: Infinance

FACN is vanaf de eerste dag transparant in provisies. Geen dure kantoren of dure auto's, gewoon eerlijk hypotheekadvies tegen vaste bemiddelingskosten. Wilt u meer weten over provisietransparante of hypotheekprovisie? Gebruik ons contactformulier .

« Terug naar nieuwsoverzicht